top of page

Collignon & Zoon specialist in de verkoop van wisselstukken en occasie onderdelen

Collignon & Zoon

De firma Collignon werd in 1947 opgericht door François Collignon die een autoafbraakwerf opende in Rotheux-Rimière. Er was nog geen groot wagenpark, het ging toen vooral om het recupereren van vrachtwagenonderdelen. 

 

Toen de aanleg van de Route du Condroz klaar was in 1956, opende François Collignon er een garage met benzinestation. 

 

Wegens de enorme groei van de automobielmarkt, kwam de zoon van Dhr. Collignon, Francis, die zijn diploma als carrossier behaald had, bij zijn vader werken in het familiebedrijf. 

 

In 1977 verhuisde de firma Collignon naar de rue l’Espoir, 34 in Grivegnée. Het veel grotere terrein liet toe om meer onderdelen op te slaan. De firma begon toen met de afbraak en verkoop van auto’s. 

Francis Collignon débute avec son épouse et un ouvrier. Deux autres ouvriers viennent compléter l’équipe deux ans plus tard. 

En 1984, Les Etablissements Collignon deviennent la Sprl Ets f. Collignon. 

En 1996, la Sprl devient une société anonyme. 

En 1997, la S.A. Collignon fête ses 50 ans d’expérience.

In 1998 verandert NV Collignon van naam en wordt NV Collignon & Zoon. 

 

In 2010 werd het bedrijf een Erkend centrum voor depollutie en ontmanteling van afgedankte voertuigen (AGV).

De firma telt momenteel 14 werknemers en koopt meer dan 950 voertuigen per jaar (gemiddelde voorraad van 220 voertuigen, waaronder ongeveer 190 ongevalwagens en een dertigtal ongevalvrije wagens). Dit vertegenwoordigt een omzet van meer dan 3.421.000 euro en een kapitaal van 62.000 euro. 

 

De hoofdactiviteit van NV Collignon & Zoon is de verkoop, aan professionals en particulieren, van recente ongevalwagens alsook de verkoop van nieuwe en tweedehandse onderdelen.

Als u meer informatie wenst, Contacteer ons dan, zie onze website www.collignon.be of bezoek onze vestiging. Wij zullen u graag verwelkomen en informeren!

Contacteer ons

Collignon & Zoon

Rue de l'Espoir 34

4030 Grivegnée ()

Collignon & Zoon - Luik

bottom of page